Press

Garden by anna drivs av Anna Skjönsberg, som idag är verksam som trädgårdsdesigner och projektledare. Anna är idag även verksam som skribent om trädgårdsskötsel, gröna miljöer och trender. Sedan starten 2006 har Anna fått stor medial uppmärksamhet och Garden by anna har senast vunnit silver i SommarSalongen 2010 samt även vunnit första pris i den populära ”Balkongtävlingen” på den stora trädgårdsmässan ”Nordiska Trädgårdar” i Stockholm.

Kontakta Anna Skjönsberg för mer information och fria pressbilder.

Press releaser

media
”Whila Garden och Garden by Anna deltar med idéutställning på Sommarsalongen 2010” 2010-06-04

Urval av pressklipp:

”Så fixar du en prunkande drömträdgård” – DN, juli 2012
Allt fler vill ha en snygg och lättskött trädgård. Men hur gör man för att få till det riktigt bra? Anna Skjönsberg och Kristina Nygren på Garden by anna tipsar om framgångsfaktorer. Det unika huset är ritat av arkitekt Pål Ross. Text: Monica Hedlund

”Trädgård i god form” – Hus & Hem, augusti 2012
”Det går att skapa något vackert av alla tomter, menar trädgårdsdesigner Anna Skjönsberg. Hemligheten ligger i att fokusera på fördelarna, utnyttja växter för alla väderstreck – och ge trädgården tid.” Text: Pia Mattsson Foto: Ester Sorri

”Anlägg en långlivad sommarrabatt” – Fixa trädgård, 2012
”Trädgårdsdesigner Anna Skjönsberg har tagit vara på sommarblommornas långa och rikliga blomning i ett möte med massor av vintergrönt. Resultatet är en fräck och samtidigt vilsam rabatt som är lätt att anlägga och sköta.”

”Magi med runda former” – Allt om Trädgård, november 2011
”Den runda formen är smått magisk och kan lura ögat. ”I de fšrslag jag ritat här åt Allt om Trädgård blir detta tydligt. Man kan skapa rum utan att det blir plottrigt, även i en liten trädgård, säger Anna. Av Viveka Ljungström.”

”Sten gav liv åt innergården” – Bygga Nytt & Renovera, september 2011
”Den lilla gården var täckt av slitet gräs. De gamla träden var förvuxna och trädäcket kändes ödsligt. Trädgårdsdesignerna Sara Malmqvist och Anna Skjönsberg gav den ett nytt utseende med sten och tåliga perenner i vackra planteringar. Av Kerstin Holmberg.”

”Välj rätt trädgård” – Köpa hus, maj 2011
”Att planera och anlägga en trädgård behöver inte vara särksilt svårt, men det finns en hel del att tänka på – och ett antal fällor att undvika. Vi har pratat med trädgårdsarkitekten Anna Skjönsberg för att reda ut begreppen. Av Peter Sjödin.”

”1 trädgård – 3 stilar” – Allt Om Trädgård, maj 2011
”1 trädgård på 140 kvadrat + 2 trädgårdsdesigners = 3 olika stilar. På samma plats, med likadana förutsättningar, har Anna Skjönsberg och Sara Malmqvist skapat en modern, en naturnära respektive en ätbar trädgård. Bara att välja!”

”Skapa en vacker trädgård” – Bygga Nytt & Renovera, augusti 2010
”Den lilla radhusträdgården i Tumba blev mysig med några enkla grepp. Du kan använda samma principer när du fixar en helt ny trädgård. Trädgårdsdesignern Anna Skjönsberg berättar.” Av Kerstin Holmberg.

”Skapa en Japansk vrå” – Trädgård & Blommor, juni 2010
”Den japanska trädgården speglar tidens gång, både över dygnet och året. Den är vacker även vintertid då ett träds silhuett, några stenar eller en bänk kan stå i fokus.” Av Anna Skjönsberg.

”Grönt, orange och gult är årets trädgårdsfärger” -SvDs Vår Villa, april 2010
”För den som ska bygga hus är det viktigt att budgetera för trädgården. Man kan spara pengar genom att kontakta en trädgårdsarkitekt tidigt i processen så att grovplanering kan göras när väl tunga maskiner finns på plats under husbygget.” Av Hans Håkansson.

”Skapa din drömträdgård – 25 tips!” Trädgård & Blommor, april 2009
”Längtar du efter en vacker och personlig trädgård? Jobbet med att komma dit börjar med skisser och tankar. Här får du trädgårdsdesignern Anna Skjönsbergs bästa råd.” Av Kerstin Holmberg.

”Hemmaliv” – FANTV, april 2009
Ett webbTV reportage där en ny balkong inreds till en skön plats. Massor med tips, bla från Anna Skjönsberg från Garden by Anna direkt från trädgårdsmässan Nordiska Trädgårdar 2009. Av Håkan Eng.

”Fötterna på jorden – fingret i luften” – Rosie, juni 08
”Hon är stylist, trädgårdsdesigner och egen företagare. Dessutom vinnare av balkongtävlingen vid årets trädgårdsmässa Nordiska Trädgårdar. Men Anna började som miljökonsult och miljösamordnare, utbildad på KTH.” Av Mona Ryberg.

”Hjärterum för barn i trädgården” – Allt om trädgård, april 2008
”Att skapa en trädgård där barnen känner sig hemma har varit centralt. -Jag har planterat en pilkoja. Den är mysig att vara i men inte så dominerande. Trädgårdsboden har hon försett med en extra liten dörr och ett fönster och vips blev det en lekstuga.”

”Ge trädgården ett lyft” – SvD Magasinet, april 2007
”Jag försöker skapa en känsla av en välskött och omhändertagen trädgård till visningen för att locka fram köparens drömmar om sitt framtida hem, berättar Anna medan hon ställer ut krukor med vårblommor vid en vitmålad villa på Lidingö”. Av Agneta Ullenius.

”Gardenstaging – senaste trenden” – Metro Bostad, april 2007
”Vi är kunniga och har ett öga för det som kan lyftas fram som fördelar i olika trädgårdar”. Av Anna Braun