Om oss

”Vår utmaning är att göra verklighet av dina trädgårdsdrömmar”

OLYMPUS DIGITAL CAMERANär jag för nu rätt många år sedan lämnade mitt arbete som miljökonsult åt storföretag för att kasta mig in i min drömverksamhet som trädgårdsdesigner kunde jag trots mina förhoppningar aldrig föreställa mig hur fantastiskt mitt liv skulle se ut idag. Med Garden by anna får jag idag vara den som varje dag skapar och förverkligar vackra och funktionella trädgårdsmiljöer åt människor av alla de slag. Trädgårdar och gröna rum som de innan bara kunnat drömma om.

Min affärsvision för Garden by anna utgick redan från början från mina egna önskemål för min trädgård och hemmiljö. Precis som de allra flesta är jag en person som mår bra och frodas av att i vistas i vackra miljöer såväl inom- som utomhus. Samtidigt är tiden knapp med hus, familj och många hobbies. För att lösa denna ekvation skapade jag därför mycket medvetet en trädgård anpassad till min person och mina resurser såväl ekonomiskt som tidsmässigt. Tänk om jag skulle kunna göra detta även för andra?

Mitt intresse för natur och trädgård har varit stort och naturligt sedan barnsben. Flertalet timmar tillbringade jag uppe i ett träd, har det blivit mig sagt. Hur det nu ligger till med den saken i verkligheten, må vara osagt. Men en sak är säkert – idag arbetar jag i sanning med det som jag älskar och jag ser fram emot möjligheten att kanske få möjligheten att hjälpa även dig att förverkliga din dröm.

Garden by anna –  en grön framgångshistoria

Garden by anna drivs och startades av Anna Skjönsberg, som idag är verksam som trädgårdsdesigner och projektledare. Anna har en lång och gedigen erfarenhet som projektledare av både mindre och stora projekt som spänner över flera år. Anna har en ingenjörsexamen från KTH och en byggnadsingenjörsexamen från gymnasiet. Anna är idag även verksam som skribent om trädgårdsskötsel, gröna miljöer och gröna trender.

Stort genomslag i media
Sedan starten 2006 har Anna fått stor medial uppmärksamhetbland annat i tidningarna Svenska Dagbladet, Allt om Trädgård och Metro Bostad. Redan under Garden by annas andra år som verksamhet vann Anna första pris i den populära ”Balkongtävlingen” på den stora trädgårdsmässan ”Nordiska Trädgårdar” i Stockholm. Där röstade 6 000 besökare på mässan fram hennes förslag som det mest kreativa och bästa förslaget.

Vår affärsidé
Garden by Anna i Stockholm är ett nätverk av trädgårdsdesigners, landskapsarkitekter, trädgårdsmästare, miljökonsulter och anläggare med ett gemensamt intresse: Växter och design. Vår affärsidé är att skapa gröna miljöer som är harmoniska, praktiska och som inte kräver så mycket av dig. Vår utmaning är att göra verklighet av dina trädgårdsdrömmar. Du ger oss inspirationen och drömmen, vi förverkligar via vår praktiska erfarenhet och vår stilmässiga kunskap. Garden by Anna är i första hand verksamma i Stockholm med omnejd.

Vad jobbar vi med på Garden by anna?
Vår huvudverksamhet är trädgårdsdesign och vi stödjer våra kunder hela vägen fram till färdig trädgård. Vi projektleder gärna anläggningsarbetet av trädgårdar vi ritat och har kontakt med flera duktiga anläggare. Våra kunder är privatpersoner, bostadsrättsföreningar och företag framförallt i Stockholm med omnejd.

Vilka är Garden by annas styrkor?
Vi vill ge dig en välplanerad trädgård som är lika lättskött som den är vacker eftersom vi tror att många behöver mer tid för njutning och mindre tid för jobb. Vi har flera olika kompetensområden som ökar kvaliteten och bredden i våra projekt, bla byggnadsarkitekt. För att du ska få ut så mycket som möjligt av din trädgård planerar vi den även efter var du vistas mest under de olika årstiderna. En trädgård du kan njuta av året runt.

Kontakt
Tel: 0708 – 22 36 20
E-post: info(at)gardenbyanna.se

Kontakta oss »

Designteamet

Foto: Sarah NilssonAnna Skjönsberg
Anna är grundare och ansvarig designer för Garden by Anna. Trots en högskoleexamen som kemiingenjör tog det inte många år som miljökonsult innan Anna istället valde att satsa på sin drömkarriär som trädgårdsdesigner. Anna är en varm och omtänksam person med mycket vilja som inte tvekar inför att kavla upp ärmarna och jobba hårt för att uppfylla sina mål. Det som Anna tycker bäst om med sitt arbete är uppgiften att försöka tolka sina kunders personliga stil och överföra den till deras trädgård. Även om Anna personligen har en viss förkärlek för såväl japansk design och växtlighet, som svensk tallbacke och mossa, så uppskattar hon all sorts växtlighet i rätt funktion och för rätt person.

Aneta Zajączkowska
Aneta beskriver sig själv som en kreativ och ambitiös tjej med en naturligt positiv syn på livet. För henne finns det inte några omöjliga miljöer, hon ser varje miljö som en utmaning fylld av potential. Sitt arbete som landskapsarkitekt tar hon på stort allvar och betonar det ansvar hon har när hon skapar gröna miljöer såväl estetiskt som hur de får oss att trivas. För Aneta är det viktigt med en varaktig miljöhantering såväl i sitt privatliv som i hennes arbete. Hennes dröm är att skapa en ekologisk trädgård som när alla sinnen och som samtidigt är varsam mot såväl människor som djur. I sitt arbete tycker hon mycket om att medvetet kombinera växter som som attraherar exempelvis pollinerande insekter. En av Anetas favoritväxter är Rönnsumak.

Samarbetspartners

Garden by anna har ett nätverk omkring sig med allt från skickliga ljusdesigners, trädgårdsanläggare, finsnickare och byggnadsarkitekter till inredningsarkitekter. Nedan lyfter vi fram några av våra samarbetspartners som hjälper oss att skräddarsy unika lösningar som passar just din personliga stil.

Ross Arkitektur och design AB
Arkitekt Pål Ross har en unik förmåga att skapa vackra arkitektritade villor i perfekt harmoni med platsen. Det är inte sällan så kallade besvärliga tomter med stora höjdskillnader som ska bebyggas och det är en inspirerande uppgift att rita trädgårdar som matchar den exklusiva miljön. Vårt samarbete med ROSS gör att vi kan vara med tidigt i byggprocessen och hjälpa kunden med grovplanering av tomten redan innan jordmassor schaktas bort. På så sätt kan vi hjälpa er att bedöma vilka befintliga resurser som ska användas i  trädgården vilket gör att man kan spara både tid och pengar.

Arkitekt Pål Ross har erhållit utmärkelser för Sveriges vackraste villa samt prisbelönats med Byggnadsvårdspris för bästa nybyggnad för sin förankring i svensk arkitekturhistoria. Innovativ skandinavisk konst, funktion och kvalitet i perfekt harmoni med människan och naturen när den är som bäst!

Atopia
Florian Kynman driver Atopia i Annas hemtrakter Umeå och skapar fantastisk konst med funktion i trädgården.

I Atopias utbud finns ett brett sortiment av designade skärmar som kan användas till insynsskydd eller endast dekoration och tillsammans med belysning skapa ett vackert och unikt blickfång i trädgården året runt. Materialet är främst metall i olika former, från rostig corténstål, som passar lika bra till en modern villa eller för att ge ett mer rustikt intryck, till rostfritt stål som kan passa en modern villa.

Florian har skräddarsytt personliga lösningar tillsammans med Garden by anna där den röda tråden i trädgården har speglats i utskuren metallkonst. Sommaren 2010 samarbetade Florian med oss i tävlingen Sommarsalongen där vi vann silver.

Doghouse Marine
Även Doghouse Marine samarbetade med Garden by anna inför Sommarsalongen 2010 och bidrog med såväl sin passion för hav och vind som funktionella lösningar med inspiration och teknologi från seglarmiljön.

Doghouse Marine Design vill i sina produkter lyfta fram det genuina marina materialets möjligheter. Riggdetaljer, såsom vajer, vantskruvar, rostfria stolpar, tampar och segel skapar funktionell estetik med nya användningsområden utanför båten. Detaljernas skönhet, vajerns skiftande blänk, seglens böljande och den långa livslängden gör dessa till fullbordade material både ute och inne.

En mycket populär produkt är Doghouseräcket av vajer och rostfria stolpar som med fördel kombineras med träöverliggare, belysning och växter för ett enastående resultat. En konstruktion som denna är i det närmaste underhållsfri och passar därmed lika bra inne som ute. Med gedigen kunskap om riggdetaljerna borgar Doghouse för att leverera snygga hållbara lösningar som står pall för väder och vind under många år.